opleiding skileraar

Opleiding tot skileraar

Word jij straks een ski- of snowboardleraar?

Bij de beste skischool van de Benelux!

Ben jij die wintersportfanaat met een enorme passie voor les geven en wintersport? Dan is dit je kans! Skidôme start met het opleiden tot ski- en/of snowboardbegeleider, gewoon in Nederland! Leer de kneepjes van het vak en wordt een vakbekwame coach, begeleider maar vooral leraar!

De opleiding tot ski- of snowboardleraar

Als Ski- of snowboardbegeleider ben je in staat om beginnende skiërs of snowboarders les te geven. Dit zal meestal bij Nederlandse skischolen zijn voor het begeleiden van introductielessen, groepsuitjes en kinderfeestjes. Er zijn ook mogelijkheden om met Nederlandse reisorganisaties mee te gaan naar het buitenland. Het gaat dan vaak om het begeleiden van jongerenreizen bij hun eerste wintersportervaring. Dit is dan onder leiding van een hoger gediplomeerd instructeur.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren en erkende trainers van Skidôme, die je met veel passie en plezier de kneepjes van het vak aanleren. De opleiding wordt erkend door en verzorgd samen met de NSkiV. Na het afronden van de opleiding ontvang je niet alleen een door de NSkiV erkend certificaat, je krijgt ook de kans om jouw steentje bij te dragen aan de beste skischool van de Benelux! 

Vervolgopleidingen

Ga door waar je bent gebleven!

Ski / snowboard Niveau 3
Licht gevorderde skiërs die in Nederland les nemen, willen het liefst in een korte tijd zo veel mogelijk leren. Het is dus belangrijk dat jij als leraar precies weet hoe je het beste leerresultaat kunt realiseren. Inhoudelijk is het vaak moeilijker om (licht) gevorderden les te geven in Nederland dan in de bergen. Daar kun je immers lange stukken afdalen, zonder veel informatie te hoeven geven. In Nederland verwacht een leerling veel meer inhoudelijke kennis van zijn of haar skileraar.

Ski / snowboard Niveau 4
Deze opleiding draait vooral om het leren omgaan met variabelen. Natuurlijk zal er in het begin nog stilgestaan worden bij de basics, maar die worden gebruikt om onder moeilijkere (lees: leukere) omstandigheden te presteren. Steilere pistes, hogere snelheid, nieuwe technieken, functioneel bewegen, actie/reactie, piste, off-piste, buckels en race. Zomaar een greep uit de verschillende onderwerpen die je tijdens de opleiding tegenkomt. De opleiding bestaat uit 3 onderdelen, deel 1, 2 en de SnowSafety module.

Ski / snowboard Snow safety module
De Snow Safety Module is de naam voor de Nederlandstalige ‘Alpinkurs’. Je leert er groepen te begeleiden in het terrein buiten de piste. Zaken die aan bod komen zijn o.a. sneeuw- en lawinekunde, oriëntatie en reddingstechnieken. Natuurlijk ook het leiden en begeleiden van groepen!

Lerarenopleiding skileraar

Over de opleiding

Meer informatie over de opleidingsdagen en de kosten!

Data opleidingsdagen 2019 – 2020

Data (blok 1) Tijd Wat
Zaterdag 5 oktober ’19 9.00 tot 17.00 uur Kick off
Zaterdag 12 oktober ’19 9.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 19 oktober ’19 9.00 tot 17.00 uur
Donderdag 24 oktober ’19 19.30 tot 22.00 uur (Optioneel)*
Zaterdag 26 oktober ’19 9.00 tot 17.00 uur Examen!

 

Data (blok 2) Tijd Wat
Zaterdag 25 april ’20 9.00 tot 17.00 uur Kick off
Zaterdag 2 mei ’20 9.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 9 mei ’20 9.00 tot 17.00 uur
Donderdag 14 mei ’20 19.30 tot 22.00 uur (Optioneel)*
Zaterdag 16 mei ’20 9.00 tot 17.00 uur Examen!

 

* Extra trainingsmogelijkheid

Kosten

De kosten voor deelname aan dit opleidingtraject zijn € 390,00 per persoon. Dit is inclusief:

✔ Opleiding en examinering door erkende trainers
✔ Baantoegang
✔ Lesmateriaal en opleidingsmap
✔ Koffie, thee en water voor tussendoor
✔ Door de NSkiV erkend diploma
✔ Mogelijkheid tot werken voor de beste skischool van de Benelux!
✔ Onbeperkt baantoegang buiten trainingstijden

Optioneel af te nemen:
✔ Overheerlijke lunch
✔ Materiaalhuur

Let op: tot 7 dagen voor de start van de lerarenopleiding kan er niet meer kosteloos geannuleerd worden.

Betalingswijzen

 

Betalingswijze Terugverdienmodel Voorwaarden
Op facturatie Geen, betaling wordt voldaan per factuur 10 uur ‘stage’
Betaling door Skischool Rucphen 30 uur lesgeven (onbetaald) 10 uur ‘stage’
+ 2 seizoenen werkzaam voor Skischool Rucphen*


* Algemene voorwaarden van toepassing. De regeling gaat van kracht na goedkeuring skischool, doormiddel van een gesprek. Skidôme behoud zich het recht in goed overleg af te zien van de stage / werkverplichting. Indien wordt afgezien van de regeling, dient de factuur alsnog te worden voldaan.

Voorwaarden

De kleine lettertjes

Als je je inschrijft voor de opleiding ski- en/of snowboardbegeleider is het verplicht om NSkiV-lid te zijn. Wanneer je nog geen lid bent kun je hier lid worden.

Daarnaast dienen jouw basisvaardigheden in orde te zijn. Dit houd in dat je als skiër of snowboarder sportief de berg kunt afdalen met gecontroleerde lange en korte bochten (parallel, minimaal niveau rood of hoger).

Inschrijvingen kunnen doormiddel van onderstaand inschrijfformulier of door het inschrijfformulier te downloaden en op te sturen maar m.jacobs@skidome.nl of naar Skischool Rucphen: Baanvelden 13, Postbus 88, 4715 ZH te Rucphen.

Opleiding in Terneuzen? Dat kan! SnowCollege verzorgt in Terneuzen de opleidingen.