IceKart Rucphen

IJskarten op Europa's enige permanente ijskartbaan!

Koud kunstje

Bij IceKart Rucphen!

Het is verfrissend, leuk voor iedereen en nergens anders in Europa permanent te vinden: ijskarten. Niet alleen de leukste, maar ook de meest creatieve manier van karten. Want wie denkt dat ijskarten alleen voor snelheidsduivels is weggelegd, heeft het goed mis. Bij ijskarten draait het om de kunst van beheerst rijden én een perfecte timing. Geen koud kunstje, als je het ons vraagt.

Ice Ice Baby!

Bekijk de video

Wat is ijskarten?

Ontdek het zelf!

IJskarten doe je in speciale elektrische karts op een ruim 300 meter lange ijsvloer. Wachten tot er vorst wordt voorspeld hoeft gelukkig niet, want karten op echt ijs kan bij IceKart Rucphen als enige in Europa het hele jaar door!

Hoe het werkt?

In groepen van maximaal 12 personen ga je na een korte instructie de pitstraat in om een kart te bemachtigen. Wanneer iedereen gereed is, wordt het circuit betreden en gaat de wedstrijd los.

Handig driften

Hoe je die podiumplek gaat halen? Door vooral niet de snelheden van Max Verstappen te willen overtreffen. Het grote verschil tussen karten en ijskarten is namelijk de manier van rijden. Waar het bij karten hoofdzakelijk om snelheid draait, staat bij ijskarten alles in het teken van driften. Dat vraagt om een perfecte controle en besturing van de ijskart, want op de spiegelgladde ijsvloer maak je gemakkelijk een paar uitglijders! Wie de juiste lijn op de baan weet te pakken, de bochten goed inzet en handig is in driften, kan automatisch een snellere rondetijd wegzetten.

Verfrissend anders

Best cool toch? Daarover gesproken, in de ijskarthal is het met gemiddeld -7 graden ook best wel koel. Echt koud wordt je overigens niet snel, want alle coureurs krijgen voor de start een speciaal raceoverall met helm aangereikt. Bovendien halen alle inspanningen op het ijs jouw lichaamstemperaturen snel omhoog. Niet te fris dus, maar wel verfrissend anders!

Coming soon

nieuwe ijskart gadgets!

Onze karts worden vernieuwd! Dat betekent extra leuke opties tijdens je driftsessies. Wat dacht je van een powerboostknop waardoor je meer vermogen krijgt? Ideaal voor een paar mooie inhaalmanoeuvres. We blijven de karts updaten met leuke opties. Stay tuned!

Handig om te weten

Tips en voorwaarden

✔ Handig om mee te nemen: een paar handschoenen en een balaclava. Beiden zijn tijdens het ijskarten verplicht en ook bij onze receptie tegen een kleine vergoeding aan te schaffen.
✔ De minimum vereiste lengte om te mogen ijskarten is 1.40 m.
✔ Houd er rekening mee dat je een kart gaat besturen. Drift verstandig en betreed de ijskartbaan zonder alcohol in de maag.
✔ Je dient minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn bij de instructieruimte van IceKart Rucphen.
✔ Vooraf reserveren is verplicht.

Scoor nu je ijskart tickets